6 vinkkiä upeiden autokuvien ottamiseen

Miten tehdä hyviä autokuvia? Jos tiedät jo, miten voit ilmoittaa autosi vuokrattavaksi Autolevin sivustolla ja kuinka Autolevi toimii, ja olet päättänyt lisätä ajoneuvosi Autoleviin, edustavien valokuvien ottaminen on seuraava vaihe. Vuokrahinnan ohella erinomaiset kuvat ovat paras tapa houkutella mahdollisia vuokraajia kiinnostumaan juuri sinun autostasi. Kokemus on osoittanut meille Autolevillä, että niitä autoja, joista on muita paremmat kuvat, vuokrataan useammin. Olemme kirjoittaneet ylös kuusi vinkkiä, joiden avulla saat otettua kuvia, jotka herättävät huomiota – toivottavasti kiinnostuneiden joukossa on myös seuraava vuokraajasi!

autokuvien

Kuvaamisessa on 6 helppoa vaihetta:

  1. Valmistele ulkopuoli
  2. Valmistele sisäpuoli
  3. Valitse kuvauspaikka
  4. Valitse oikea sää
  5. Valitse kuvakulma
  6. Vältä jälkimuokkausta
1.Valmistele ulkopuoli

Tämä on vaiheista ensimmäinen ja ehdottomasti tärkein. Jos jätät tämän vaiheen välistä, kuvista ei tule kauniita ja autosi saattaa näyttää oman onnensa nojaan jätetyltä. Yleensä ihan tavallinen autopesu ja vahaus riittävät, mutta joskus tarvitaan vähän ylimääräistä kiillotusta. Älä unohda ikkunoita! Jo pelkkä ikkunoiden puhdistaminen usein saa aikaan valtavan eron. Vuokraajat usein välttävät sellaisia mainoksia, joissa on likainen auto, sillä ollaanpa rehellisiä – kuka haluaa maksaa likaisesta autosta? Pese ensin, kuvaa sitten.

2.Valmistele sisäpuoli

Sisäpuolen kuvista tulisi nähdä mille auton sisäosat näyttävät, mitä laitteita autossa on ja millainen sen yleinen tunnelma on. Laajakuvalinssistä on hyötyä tällaisten kuvien ottamisessa. Sillä ei ole merkitystä ottaako kuvat avoimen oven läpi vai takapenkiltä. Ilmanraikaistimet ja muut peruutuspeilistä roikkuvat pikkutavarat on hyvä poistaa. Lisäksi etupenkit kannattaa asettaa samankaltaiseen, matalaan asentoon, sillä se luo laajemman ja mukavamman näkymän.

3.Valitse kuvauspaikka

Syrjäinen paikka toimii kuvien ottamisessa parhaiten; hiljainen tie, rakennuksen piha tai jopa seinä, jossa on grafiitteja. Mikäli pääasiallinen tarkoituksesi ei ole luoda autotaidetta seinällesi roikkumaan, vältä kuvankauniita auringonlaskutaustoja ja syksyn värikkäitä lehtikasoja. Puut ja voimalinjat saattavat luoda kuvaan varjoja, joten kiinnitä niihin erityistä huomiota paikkaa valitessasi!

4.Valitse oikea sää

Ammattivalokuvaajat pystyvät ottamaan upeita kuvia mellkein millaisessa säässä vain. Me tavalliset tallaajat tarvitsemme hieman apua luontoäidiltä. Kuvat kannattaa ottaa sellaisena päivänä, että aurinko ei paista liian kirkkaasti, sillä suora auringonpaiste voi luoda kuvaan kovia varjoja. Puolipilvinen sää ja aamu- tai ilta-aurinko ovat täydellisiä hetkiä kuvien ottamiseen.

5.Valitse kuvakulma

Parhaissa kuvissa autosta näkee yleensä samalla kerralla useamman sivun, eli vältä kohtisuoraa kuvausta suoraa edestä tai sivulta. Niin kutsuttu 3/4-kuvakulma on esimerkiksi erinomainen vaihtoehto. Tarvittaessa kannattaa myös esimerkiksi polvistua jotta kuvia voi ottaa toisesta kuvakulmasta. Jos kamera sen sallii, yritä ottaa kuvat vähintään 10 metrin etäisyydeltä.

6.Vältä jälkimuokkausta

Vaikka erilaisten suodattimien käyttö kuvien parantelussa on yleistä, vältä niiden käyttöä autosi kuvissa. Mahdollisten epätäydellisyyksien peittelyä kannattaa myös välttää, jotta vuokralaisten odotukset auton kunnosta ovat realistiset.

Kun olet saanut otettua upeat uudet kuvasi, lisää auto Autolevin sivustolle!

Lisää auto rekisteriimme! Selaa autoja

Autolevi on luotettava autojen vertaisvuokrauksen markkinapaikka.

Liity mukaan jo tänään!

Otsingu teostamiseks on vajalik märkida asukoht!

Saan aru ×