Autojen vertaisvuokrauspalvelu Autolevi laajenee Suomeen

Autoleviin on rekisteröity yli 2100 ajoneuvoa, ja se on Baltian suurin autojen vertaisvuokraus. Yritys keräsi 225 000 euroa joukkorahoitusta laajentaakseen Suomeen.

autolevi_autojen vertaisvuokraus_suomi

Baltian suurin autojen vertaisvuokraus Autolevi laajentaa toimintansa Suomeen. Palvelun kautta kuka tahansa voi laittaa oman autonsa vuokrattavaksi tai vuokrata tilapäisen tarpeen tullessa auton yksityiseltä, palveluun ajoneuvonsa rekisteröineeltä ihmiseltä. Vuonna 2013 Virossa perustettu yritys on vakiinnuttanut markkinapaikkansa kotimaassaan, jossa palvelua käyttää 4% kaikista ajokortin haltijoista.

Autolevi testasi palveluaan Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2016. Nyt yritys on kerännyt 225 000 euroa kansainvälisen joukkorahoituspalvelu Funderbeamin kautta aloittaakseen autojen vertaisvuokrauksen aktiivisesti Suomessa. Yrityksen tavoittelema 75 000 euroa tuli täyteen alle vuorokaudessa. Sijoittajia löytyi yli 250 yhteensä 18 maasta, mukaan lukien Viro, Suomi, Iso-Britannia, Saksa ja Ranska.

“Joukkorahoitus oli meille luonnollinen valinta, sillä palvelumme ympärille on kasvanut merkittävä yhteisö Virossa. Suomen markkinat ovat neljä kertaa Viroa suuremmat, joten se toimi aikanaan loistavana testinä palvelun laajentamiselle kansainvälisille markkinoille”, sanoo Autolevin perustaja ja toimitusjohtaja Tauri Kärson. “Suomessa jakamistalous on saamassa jalansijaa ympäristökysymysten noustua keskeisiksi keskustelun aiheiksi, ja haluammekin osaltamme olla edesauttamassa jakamistalouden hyötyjä. Kaikkea ei tarvitse omistaa itse”, jatkaa Kärson.

Tauri Kärson Autolevi autojen vertaisvuokraus suomi

Jakamistaloutta edistää myös virolainen kyydinvälityspalvelu Bolt (aiemmin Taxify), jonka perustaja Martin Villig on iloinen palvelunsa hyvästä vastaanotosta Suomessa ja toisen virolaisen kuljetusyrityksen rantautumisesta Suomeen. Auton omistajat voivat halutessaan vuokrata ajoneuvojaan Bolt-kuskien käyttöön Autolevin kautta.

“Jakamistalous kasvaa nopeasti, eikä kasvulle näy loppua. Me jaamme Autolevin kanssa samat arvot, joten teemme mielellämme yhteistyötä tarjotaksemme auton omistajille uusia mahdollisuuksia ansaita ajoneuvoillaan rahaa”, sanoo Villig.

Autolevi on Virossa vuonna 2013 perustettu autojen vertaisvuokrausyritys, jonka kautta auton omistajat voivat vuokrata autojaan muille. Yritys kasvattaa autojen hyödyntämisastetta luodakseen kestävämpää elämäntapaa jakamistalouden keinoin ja auttaakseen auton omistajia kattamaan ajoneuvon ylläpidosta koituvia kuluja. Autolevi autojen vertaisvuokraus toimii Viron lisäksi Suomessa ja Latviassa. Palvelulla on yhteensä 25 000 rekisteröitynyttä käyttäjää.

Lue lisää: Helsingin Sanomat

Lisätietoja medialleinfo@autolevi.fi

 

Lisää auto rekisteriimme Selaa autoja

 

Autolevi on luotettava autojen vertaisvuokrauksen markkinapaikka.

Liity mukaan jo tänään!

Otsingu teostamiseks on vajalik märkida asukoht!

Saan aru ×