Miten vuokraat autoasi Autolevin autojen vertaisvuokrauspalvelussa?

Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit listata autosi Autolevin sivustolle ja alkaa tienaamaan sillä rahaa. Jos et vielä ole rekisteröitynyt, lue ensin tämä lyhyt opas siitä miten Autolevi toimii, vilkaise tätä autonomistajille tehtyä tietopakettia ja rekisteröi autosi.

autolevin

Miten autoni vuokraus tapahtuu?

 1. Jos sinulla ei vielä ole Autolevi-tunnusta, rekisteröidy sivulle ja täytä profiilisi!
 2. Sen jälkeen siivoa autosi sisältä ja ulkoa. Ota putipuhtaasta autostasi hyviä kuvia päivänvalossa niin, vuokraaja voi nähdä sen jokaisesta suunnasta – myös sisäpuolelta. Parasta on, jos otat kuvan auton edestä, takaa, sivulta, sisäosasta sekä peräkontista.
 3. Seuraavaksi voit alkaa täyttämään autosi profiilia. Voit lisätä autosi sivullemme TÄÄLLÄ tai profiilisi kojelaudasta. Muistathan täyttää autosi tiedot mahdollisimman tarkasti, jotta voimme julkaista sen vuokrattavaksi ongelmitta mahdollisimman pian. Auton ja sen ominaisuuksien tarkka kuvaileminen ja sijaintitietojen paikkansapitävyys on ensisijaisen tärkeää, sillä autoja haetaan palvelustamme niiden perusteella. Oikeat tiedot varmistavat, että autosi löydetään usein. Voit muuttaa autosi profiilia milloin tahansa. Jos on kesä ja autosi kuva on edelleen talvelta, vuokraajat saattavat ajatella, että et ole päivittänyt profiilia aikapäiviin ja se voi saada heidät epävarmoiksi autosi tämänhetkisestä kunnosta.
 4. Pidä silmällä vastaavanlaisten automallien hinnoittelua, jotta voit pitää vuokraushintasi kilpailukykyisinä. Tutki hintoja ennen kuin lähetät autosi tiedot hyväksyttäviksi ja aina muutaman viikon välein sen jälkeen. Näin pysyt aina kartalla siitä, mikä sen hetkinen kilpailutilanne on.
 5. Pidä vuokrauskalenterisi ajantasaisena! Autosi näkyy haussamme ainoastaan niinä päivinä ja aikoina kuin olet sallinut sen käytön, joten jos autosi käytettävyyteen tulee muutoksia, päivitä autosi käyttökalenteri pikaisesti!  Voit tehdä päivityksen autosi profiilista klikkaamalla ”VUOKRAKALENTERI” -painiketta.
 6. Kun olet täyttänyt ja lähettänyt profiilisi, saat meiltä vastauksen, jossa joko vahvistamme, että autosi profiili on nyt aktiivinen, tai vaihtoehtoisesti pyydämme sinua tekemään joitain päivityksiä tai muokkauksia. Jos muutoksia tarvitaan, pyydämme sinua tekemään ne ja vastaamaan sitten sähköpostiimme.
 7. AUTOSI TIEDOT ON NYT JULKAISTU JA NE NÄKYVÄT HAUSSA! ONNEKSI OLKOON!
 8. Jos joku vuokraa autosi, saat sähköpostin ja/tai tekstiviestin (riippuen siitä, missä muodossa olet halunnut ottaa vastaa ilmoituksia – voit muuttaa näitä asetuksia profiilissasi).
 9. Mene osioon ”Tapahtumat” ja tarkista aktiiviset vuokraukset.
 10. Tarkista onko käyttäjä läpäissyt taustatarkistuksemme! Suosittelemme, että hyväksyt vuokrauspyyntöjä ainoastaan tarkastetuilta käyttäjiltä (heidän nimensä näytetään vihreällä verkkosivullamme). Jos nimi on edelleen harmaa, tarkastus on vielä kesken. Jos nimi on punainen, suosittelemme, että peruutat varauksen, sillä käyttäjä on ehkä aiemmin aiheuttanut ongelmia tai hänen profiilissaan on väärää tietoa.
 11. Tarkista vuokrauksen alku- ja päättymispäivät ja -ajat ja hyväksy tai hylkää varaus!
 12. Jos päätät hyväksyä varauksen, lähetämme viestin vuokraajalle sähköpostitse ja/tai tekstiviestitse siitä, että heidän vuokrauksensa on hyväksytty.
 13. Kun vuokraaja on maksanut vuokrauksen, saat vahvistuksen siitä sähköpostilla ja/tai tekstiviestillä. Siihen saakka myös muut voivat varata autosi samalle ajanjaksolle.
 14. Vuokramaksun maksaminen toimii automaattisena allekirjoituksena sähköiselle vuokrasopimukselle. Jos olet saanut useita varauksia samalle päivälle, peruutathan muut varaukset, kun yksi varaajista on maksanut varauksensa.
 15. Ota yhteyttä vuokraajaan ja keskustele autosi toimittamisesta.
 16. Tulosta toimitus- ja hyväksymisvakuutusja valmistele auto vuokrausta varten, tai ota autosta video tai kuvia sekä ennen vuokrausta että sen jälkeen välttääksesi mahdolliset ongelmat myöhemmin.
 17. Tapaa vuokraaja ja toimita auto.
 18. Vuokrauksen jälkeen tapaa vuokraaja uudelleen ja nouda autosi.
 19. Tarkista että auto on samassa kunnossa kuin ennen vuokrausta: että se on puhdas ja siisti, että bensataso on sama (jos se ei ole, sovi vuokraajan kanssa maksaako hän bensasta käteisellä vai täyttääkö hän tankin), ja niin edelleen. Tarkista auto yhdessä vuokraajan kanssa ja allekirjoita toimitus- ja hyväksymisvakuutus jälleen.
 20. Arvioi vuokraaja vuokrauksen jälkeen ja jätä hänestä lyhyt arvio, jotta vuokraajan on helpompaa (tai vaikeampaa!) vuokrata auto seuraavalla kerralla. Pyydämme myös vuokraajaa arvioimaan auton omistajan ja itse auton.

21.Maksamme edellisen viikon vuokramaksut seuraavan viikon alussa. Näin takaamme sujuvan palvelun siinä tapauksessa, että vuokraus peruutetaan tai on sattunut jotain muuta, sillä voimme hoitaa asian puolestasi.

Pidäthän mielessä!

 1. Jos sinulla on ongelmia sivustomme kanssa tai jokin ei ole sinulle selvää, voit ottaa yhteyttä Autolevin tiimiin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@autolevi.fi tai soittamalla numeroon +358 0 46592 4767.
 2. Käytämme profiilisi tietoja, joten jos haluat saada maksun toiselle pankkitilille, vaihtaa sähköpostiosoitteesi tai puhelinnumerosi, päivitäthän profiilisi tiedot!
 3. Saat 75% vuokrahinnasta. Jäljellejäävät 25% menevät autosi mainostamiseen, vuokraajien taustojen tarkastamiseen, siihen, että teemme sivustosta entistäkin helppokäyttöisemmän ja turvallisemman ja uusien palvelujen kehittämiseen. Voit pyytää meiltä nyt myös KASKO-vakuutusta! Ota yhteyttä meihin lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@autolevi.fi.
 4. Älä unohda mainostaa autoasi! Mitä useampi ihminen tietää että autoasi voi vuokrata, sitä useampia vuokrauksia saat ja sitä enemmän rahaa ansaitset! Kerro tästä mahdollisuudesta sosiaalisessa mediassa, lähetä sähköposteja sellaisille ihmisille, joita uskot sen kiinnostavan, ja kerro siitä ystävillesi. Ystäväsi todennäköisesti vuokraavat autoasi mielellään ja sinäkin voit olla luottavaisin mielin, kun autoasi käyttää joku, jonka tunnet.
 5. Otamme mielellämme vastaan palautetta siitä mistä pidät, mistä et pidä ja mitä haluaisit palvelussamme muutettavan! Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@autolevi.fi tai soittamalla numeroon +358 0 46592 4767.
 6. Useimpiin kysymyksiin on jo vastattu UKK:ssa, joten kannattaa vilkaista sitä!
 7. Jos et löydä vastausta kysymykseesi sieltä, se saattaa löytyä blogistamm, sillä julkaisemme siellä yksityiskohtaisia artikkeleita monista eri aiheista.
 8.  Jos vastausta ei löydy edes blogistamme, ota meihin yhteyttä!

 

Toivottavasti näistä tiedoista on hyötyä! Jos sinulla on lisäkysymyksiä, voit olla yhteydessä meihin!

Toivottavasti jaat tämän artikkelin sellaisten ihmisten kanssa, joille uskot olevan siitä hyötyä.

Lisää auto rekisteriimme! Selaa autoja

Autolevi on luotettava autojen vertaisvuokrauksen markkinapaikka.

Liity mukaan jo tänään!

Otsingu teostamiseks on vajalik märkida asukoht!

Saan aru ×