UKK

Auton omistajille

Autolevin hyödyt

 • Millaisiin ongelmiin Autolevi tuo ratkaisuja?

  Autolevin yhditää ajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Jos tarvitset ajoneuvoa, löydät sopivan juuri sinun tarpeisiimme valikoimastammeMikäli sinulla on ajoneuvoavoit tarjota sen vuokralle käyttämällä palveluamme. 

Hinnoittelu

 • Milloin ajoneuvon vuokraus on tunti, päivä, viikko -tai kuukaisperusteinen?

  .Auton omistajan tulee eritellä päivävuokra, tunti, viikko sekä kuukausihinta. Mikäli ajoneuvon tuntihinta on 5 euroa ja ajoneuvoa vuorataan enemmän kuin 6 tuntia, katsotaan vuokraus päivähinnan mukaisesti.
 • Miten voin kasvattaa ilmoitukseni kiinnostavuutta?

  Näin teet autostasi houkuttelevamma, mikä nostaa päivittäisten vuokrauspyyntöjen määrää:
  • Suosittelemme hyvien kuvien käyttöä ilmoituksessa. Hyvin laaditut ilmoitukset, missä kaikki tarpeelliset tiedot on merkittynä  nostaa päivittäisten vuokrauspyyntöjen määrää.
  • Ilmoituksen kannattaa sisältää kattava kuvaus autostasi.
  • Hinnoittelussa suosittelemme seuraamaan muiden vastaavan auton omistajien hinnoittelua. Uutena vuokraajana kannustamme hinnan asettamista hieman alle vastaavien ilmoitusten, jotta saat ensimmäisen vuokrauksen. Heti kun autolla on ollut vuokraajia ja siitä on annettu palautetta, lisää se auton kysyntää tulevaisuudessa.
  • Mainosta autoasi, ystäville, naapurille, kolleegalle- tai jaa ilmoituksesi esim. Facebookissa, kotisivulla tai blogissa.
  • Nopea vastaaminen ja monien varausten hyväksyminen viestii hyvästä auton omistajasta. Tämä lisää autosi kiinnostavuutta sekä nostaa päivittäisten vuokrauspyyntöjen määrää.
 • Miten ansaitsen rahaa käyttämällä Autoleviä?

  Asiakkaamme asettavat hintansa, josta Autolevi perii 25% palvelupalkkion. Esimerkiksi. jos päiväkohtainen vuokraushinta on 50 euroa. Palkkion jälkeen tilitämme asiakkaalle 35 euroa. TIlitämme maksut asiakkaille aina kerran viikossa. Kirjautuminen kestää pankkiviiveen vuoksi 2-4 päivää tilityksestä.
 • Miten määritän sopivan vuokrauhinnan ajoneuvolle?

  Edellytämme autonsa vuokraavia asiakkaita hinnoittelemaan vuokrauksen, tunti/päivä/viikko sekä kuukausikohtaisesti. Emme aseta ylä -tai alarajoitteita vuokraushinnoille.. Hinnoittelukysymyksissä voit olla myös yhteydessä Autoleviin info@autolevi.fi.
 • Miten voin tienata vielä lisää käyttämällä Autoleviä?

  Ajoneuvon saatavuuden varmistaminen lisää vuokrauspyyntöjen saamista. Aina kun ajoneuvosi on vapaana vuokrattavaksi, muista pitää ilmoitus aktiivisena. Ajoneuvon hyvä kunto takaa hyvän palautteen, mikä lisää kyselyitä ja kiinnostusta.
 • Joudunko maksamaan veroja Autolevin kautta saaduista vuokratuotoista?

  Autolevin kautta saatu tuolo katsotaan satunnaiseksi vuokratuotoksi. Verotus perustuu tämän hetkiseen verotuskantaan, jonka voit tarkistaa täältä www.vero.fi. Vuokraustulo tulee ilmoittaa vuosittaiseen verotuspäätökseen ansaituksi vuokraustuotoksi. Poikkeuksena : Kun tuotot ovat alle 10 000 euroa vuodessa, katsotaan vuokrauksesta saatu tuotto verovapaaksi.
 • Milloin saan maksun ajoneuvoni vuokrauksesta?

  Tilitämme ajoneuvon omistajien tuotot jokaisena kerran viikossa. Maksujen kirjautuminen voi kestää pankkiviiveen vuoksi 2-4 päivää tilityksestä. Tilitys sisältää kaikki maksut asiakkaalle, edellisen tilityksen ja nykyisen tilityksen väliseltä ajalta.

Liittyminen

 • Maksaako rekisteröityminen tai jäsenyys?

  Rekisteröityminen ja jäsenyys Autolevissä on ilmaista. Emme peri mitään juoksevia -tai kuukausittaisia kustannuksia. Maksat ainoastaan vuokraamisesta.
 • Miten liittyä?

  Valitse rekisteröidy ja täytä tarvittavat tiedot ja tilisi on luoto. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostin, mikä sisältää tilin aktivoimislinkin. Seuraa ohjeita ja aktivoi tilisi. Rekisteröityminen ja jäsenyys on aina ilmaista. Kun rekisteröityminen on valmis voit heti aloittaa ajoneuvojen vuokraamisen.
 • Miksi minun tulisi vuokrata ajonevoni?

  Voit vuokrata ajoneuvoasi monista syistä.  Ensinnäkin autat muita tilanteissa, missä he tarvitsevat ajoneuvoa. Ansaitset ylimääräistä joka kuukausi vuokraamalla ajoneuvosi. Voit jakaa mm. kiinteät omistuskustannukset ( leasing, vakuutus sekä pesukustannukset) vuokraamalla ajoneuvoasi. Ajoneuvosi mahdollistaa ansaita rahaa ajoneuvollasi. Vuokraa ajoneuvoasi kun et käytä sitä itse. Esimerkiksi jos perheesi omistuksessa on useampia ajoneuvoja on yksi usein käyttämättömänä. Vuokraamalla edesautat vihreämpää elämäntyyliä, hyödynnän olemmassa olevia resursseja tehokkaammin.
 • Miten voin vuokrata Autolevin kautta?

  On kannattavaa aloittaa Autolevin käyttö. Autolevi hoitaa puolestasi vuokrausprosessin järjestelyt sekä tuottaa sopimukset. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään! Ainoa tehtävä on avainten -ja ajoneuvon luovutus sekä vastaanotto. Sinulla on täysi oikeus päättää milloin vuokraa ja kenelle. Tavoitat parhaat vuokraajat. Varmennamme kaikkien käyttäjiemme henkilöllisyyden säilyttääksemme luottamuksen lainaajiemme välillä. Tallennamme vuokraushistorian sekä palautteet vuokrauksista. Takaamme että olemme paras ratkaisu ajoneuvon vuokraukseen. Näet kaikkien vuokraajien tiedot ja palautteet sekä vuokraushistorian heidän profiilistaan. Vaikka jotain tapahtuisi vuokrauksen aikana, takaamme turvaa sopimuksilla mitkä tuotamme ajoneuvon omistajan sekä vuokraajan välille.    
 • Millaisiin ongelmiin Autolevi tarjoaa ratkaisua?

  Autolevi yhdistää ajoneuvon omistajia sekä ajoneuvojen lainaajaia. Mikäli tarvitset ajoneuvoja, löydä tarpeisiisi sopiva valikoimastamme. Mikäli olet ajoneuvon omistaja, voit tarjota ajoneuvosi vuokralle silloin kun et tarvitse sitä itse.

Luottamus ja turvallisuus

 • Miten Autolevi tarkastaa käyttäjen ajo-oikeuden sekä tunnistaa käyttäjät?

  Tarkistamme kaikkien palvelun käyttäjien tiedot sekä tunnistamme henkilöllisyydet. Mikäli havaitsemme käyttäjiemme tiedoissa puutteita tai epäkohtia, vaadimme niihin lisäselvitystä ennen palvelumme käytön aloittamista. Tarkastemme myös tietoja kolmansilta tahoilta mm. ajo-oikeudesta sekä ajoneuvotiedoista.  Valvomme käyttäjiämme yhdessä Liikenteenturvallisuus viraston, Trafin kanssa.

Minun ajoneuvo

 • Jos vuokraaja palauttaa ajoneuvoni tankkamatta?

  Ajoneuvon vuokraaja on velvotettu palauttaa ajoneuvo siinä kunnossa kun se on ollut vuokrauksen alkaessa. Polttoaine tulee korvata sen verran kun sitä on käytetty ajoneuvon ollessa vuokrattuna Autolevin kautta. Mikäli  tankkauksessa ilmenee ongelmia, olethan yhteydessä info@autolevi.fi.
 • Voiko Autoleviin rekisteröitdä ulkomaan rekisterissä olevia ajoneuvoja?

  Palveluumme voi rekisteröidä kaikki Baltiassa ja Suomessa rekisteröidyt ajoneuvot
 • Mitä jos ajoneuvossani olleet tavarat eivät löydy oikealta paikoiltaan autosta?

  Mikäli on  mahdollista, pidä vuokralle tarjottu ajoneuvo suhteellisen puhtaana omista henkilökohtaisista tavaroistasi. Suosittelemme ajoneuvon siivoamista ja tyhjentämistä ennen vuokrauksen alkamista.
 • Mitä jos ajoneuvon vuokraaja palauttaa auton likaisena?

  Voit valita seuraavista vaihtoehdoista. Kuittia vastaan korjauta ja puhdista aiheutunnut haitta tai lika autosta. Olemme yhteydessä ajoneuvon vuokraajan haitasta ja etsimme ratkaisun vahinkoon yhdessä. Mikäli vuokraaja ilmoittaa haitasta omistajalle, suosittelemme selvittämään tilanteen yhdessä. Haitasta voi olla lisäksi yhteydessä Autoleviin info@autolevi.fi. Sattuneista haitoista on hyvä myös mainita palautetta jättäessä. Huomauttava palaute vaikuttaa jatkovuokrauksiin yleisesti korjaamalla käyttäytymistä ajoneuvoa kohden sen ollessa vuokrattuna. Autolevi reagoi vahvasti haittatapauksiin ja teemmekin työtä jatkuvasti ylläpitääkseemme luotettevaa vuokrausympäristöä.

Miten Autolevi toimii?

 • Millaisia velvollisuuksia minulla on ajoneuvon omistajana?

  Autolevin tavoite on ollut luoda avoin ja ystävällinen verkosto ajoneuvojen vertaisvuokraukseen. Palvelumme lisää ajoneuvojen käyttöastetta ja parantaa maailmaa. Autolevin käyttäjänä alennat päästöjä ja edistät vihreämpää sekä ympäristöystävllisepää ajamista. Saavuttaaksemme tavoitteen, meille on tärkeää että käyttäjämme noudattavat luotettavuutta kasvattavia sääntöjämme sekä edistävät niitä käyttäessään palveluamme: Vastamaan varauksiin nopeasti Vastaamaan sähköposteihin ja puheluihin. Muina aikoina käyttäjät voivat olla hätätapauksissa yhteydessä 24H puhelintukeemme. Olethan ajoissa kun luovutat tai vastaanotat sekä palautat ajoneuvoa. Pidä autosi hyvässä kunnossa sekä puhtaana. Varmenna auton papereiden löytyvän ajoneuvosta sen ollessa vuokrattuna. Tarkasta vuokraajan henkilöllisyys luovuttaessasi ajoneuvosi vuokraajalle. Annan palautetta vuokrauksen jälkeen. Ole ystävällinen ja avulias!
 • Voinko valita kuka vuokraa ajoneuvoni?

  Mikäli vuokraaja ei tunnu luotettavalta sinulla on ajoneuvon omistajana aina oikeus kieltäytyä vuokraamastaLiittymällä Autoleviinemme edellytä sinua vuokraamaan vasten tahtoasi.
 • Voinko lainata tuntemattomalle?

  Autolevi mahdollistaa turvallisen vuokauksen molemmille vuokauksen osapuolille. Takaaksemme luotettavuuden: Tarkastamme liittymisen yhtedessä ajoneuvojen ajo-oikeuskelpoisuuden sekä vuokraajien ajo-oikeuden sekä henkilöllisyyden. Teemme tarkastukset lisätäksemme luotettavuutta ja läpinäkyvyyttä käyttäjiemme välillä palvelussamme. Ajoneuvon omistajalla on velvollisuus luotettavuutta lisätäksi tarkastaa vuokraajan henkilöllisyys ajoneuvon luovutustilanteessa. Mikäli vuokraajalla ei ole esittää ajo-oikeutta varmentavaa dokumenttia, on ajoneuvon omistajalla oikeus vetäytyä vuokraussopimuksesta ja olla oikeus olla luovuttamatta ajoneuvoa. Tarjoamme kattavat sopimukset vuokraajan ja ajoneuvon omistan välille turvataksemme vuokrauksen.  
 • Miten pidentää käynnissä olevaa vuokrausta?

  Mikäli vuokrausaikana ajoneuvon vuokraaja haluaa pidentää vuokrausta, täytyy hänen tehdä uusi varauskysely sekä varaus. Ajoneuvon omistajana sinun ei tarvitse hyväksyää uutta varausta. Tapauksissa missä uusi varauskysely hyväksytään ja ajoneuvoa ei palauteta vuokrauksien välissä, ei tarvitse erikseen tehdä uutta luovitussopimusta ajoneuvon kunnosta.
 • Miten Autolevi toimii?

  Autolevi on luotu ajoneuvon omistajille markkinapaikaksi, missä oman ajoneuvon voi vuokrata silloin kuin sille ei ole itse käyttöä. Toisaalta on paljon ihmisiä, ketkä eivät omista omaa ajoneuvoa, mutta haluavat sellaisen lainaan toisinaan. Autolevi tuo tarpeet ja ongelmat yhteen luoden ratkaisuja järkevällä tavalla. Lisätietoja info@autolevi.fi.  
 • Voinko vuokrata leasing ajoneuvon?

  Autolevissä on täysin mahdollista vuokrata leasing ajoneuvoja. Mikäli leasing yhtiö ei mahdollista vuokrausta Autolevin kautta, suosittelemme vaihtamaan leasing yhtiötäVoit myös uudelleen neuvotella sopimuksesta leasingin tarjoajan kanssa varmistaaksesi sallitun vuokraamisen palvelussamme.
 • Edellyttääkö ajoneuvon vuokraaminen takuita?

  Autolevi ei edellytä vakuuksia ajoneuvojen vuokraamiselle. Ehdot ja vakuudet ei muutu, mikäli ajoneuvon omistaja ei aseta erityisiä ehtoja ajoneuvojen vuokraamiselle. Mikäli haluat asettaa vakuuskia, ole yhteydessä info@autolevi.com

Rekisteröinti

 • Millaisia ajoneuvoja hyväksytään Autolevin palveluun?

  Hyväksymme kaikenlaisia ajoneuvoja palveluumme, jotka on reisteröity Suomessa, katsastettu, verot maksettu sekä vakuutus on voimassa. Autolevi tarkastaa kaikkien palveluun ilmoitettujen ajoneuvojen taustat , jotta ne vastaavat ilmoittettuja tietoja sekä kuntoa. Palvelussamme on henkilöautoja, avoautoja, lava-autoja, pakettiautoja, moottoripyöriä, mopoja, peräkärryjä, minibusseja sekä limusiineja.
 • Miten voin poistaa ilmoitukseni hetkellisesti palvelusta?

  Mikäli haluat poistaa ajoneuvosi pysyvästi palvelusta, voit tehdä sen omassa profiilissasi ohjauspaneelissa. Mikäli ajoneuvon omistajalla ei ole aikomusta vuokrata ajoneuvoa tulevina kuukausina tai ajoneuvo sijaitsee Suomen rajojen ulkopuolella, ilmoitathan asiasta info@autolevi.fi ja aktivoimme väliaiaksen vuokraukseneston. Kun haluat palauttaa ajoneuvosi vuokraukseen, otathan uudelleen yhteyttä Autoleviin
 • Miten voin rekisteröidä ajoneuvoni palveluun?

  Ajoneuvon rekisteröiminen on helppoa sekä vaivatonta. Mikäli et ole rekisteröitynyt Autolevin palveluun, paina rekisteröidy. Kun olet valmis rekisteröitymisen kanssa, vastaanotat sähköpostiin aktivointilinkin tilisi aktivoimiseksiAktivoinnin jälkeen palaa profiiliisi ja lisää ajoneuvo. Ajoneuvo tarkastaa jätetyn ilmoituksenen ja sen oikeudellisuuden. Hyväksymisen jälkeen ajoneuvosi on julkaistu palvelussa ja valmis vuokrattavaksi.

Vakuutus

 • Tarjoaako Autolevi vakuutusta ajoneuvoille vuokrauksen ajaksi?

  Työskentelemme aiheen kanssa, jotta voimme tarjota kattavan vakuutuksen kaikille Autolevin ajoneuvoille vuokrauksen aikana. Valittetavasti tällä hetkellä jokainen ajoneuvo on vakuutettu omistajan sekä liikenteen lakisääteisillä vakuutuksilla.
 • Mitä jos onnettomuus tapahtuu vuokrauksen aikana?

  Mikäli ajoneuvon vuokraaja joutuu onnettomuuten ja aiheuttaa vahinkoa ajoneuvolla, on syytä ensitilassa tarkistaa vakuutusyhtiöstä korvauksen mahdollisuus. Mikäli vakuutusyhtiö ei ole korvausvelvollinen, sopimuksen mukaan ajoneuvon omistaja vastaa ajoneuvoon kohdistuneista vaurioista ja niiden maksuistaTyöskentelemme jatkuvasti ratkaistaksemme vakuutusasian, jotta Autolevin pystyy kattamaan mahdolliset tapahtuneet vahingot.

Valitukset

 • Mitä tapahtuu jos ajoneuvon vuokraaja jättää ajoneuvon likaiseksi käytön jälkeen tai vahingoittaa sitä??

  Voit valita seuraavista vaihtoehdoista. Voit korjauttaa rikkoutuneet osat itsenäisesti, muista kuitenkin säilyttää kuitti. On hyvä informoida ajoneuvon omistajaa selivittääksen ongelmat yhdessä sekä jakaa mahdollisia syntyneitä kustannuksia. Ajoneuvon vuokraaja on sitoutunut selvittämään sekä hoitamaan ajoneuvoon kohdistuvat vauriot välittömästi. Mikäli vuokraaja tai ajoneuvon omistaja on laiminlyönyt ajoneuvon kuntoa tai ei ole muuten suoritunut ajonuevon lainaamisesta hyvin, on syytä jättää arvostetu ja mainita tapahtuneista haitoista. Autolevi reagoi myös tilanteisiin, missä ajoneuvon vuokraamisessa on ilmennyt ongelmia. Suosittelemme myös ilmoittamaan erikseen tapahtuneesta haitasta sähköpostitse info@autolevi.fi.
 • Mitä jos saan sakon, mikä on sattunut tapauksesta kun ajoneuvo on ollut lainattuna?

  Mitä Autolevi voi tehdä tapauksen sattuessa; Voimme selvittää asian ajoneuvon vuokranneen osapuolen kanssa. Sopimuksen mukaan sakkoon johtavista tai johtaneista tapauksisat on ilmoitettava Autoleville. Mikäli saat sakon, otathan viipymättä yhteyden sähköpostilla osoitteeseen info@autolevi.fi Avustamme tapauksen kanssa, ja olemme tarvittaessa yhteydessä viranomaisiin tapauksen selvittämiseksi. Mikäli sakkoon johtaneista tapauksista ei ilmoiteta, on Autolevillä oikeus vaatia korvausta ilmoittamatta jättämisestä. Korvauksen summasta suoritamme 50% ajoneuvon omistajalle ja toisen 50% pidätämme Autoleville aiheutuneesta vaivasta
 • Muistutus myöhästyneestä ajoneuvon palautuksesta

  Ajoneuvon omista ja vuokraaja voivat pidentää vuokrausaikaa uudella varauksella. Autoleviä on ilmoitettava pidennetystä vuokrauksesta. Mikäli ajoneuvo palautetaan myöhässä, olethan yhteydessä kaikissa tapauksissa info@autolevi.fi. Ilmoitathan seuraavat tiedot.
  • Vuokraajan nimi
  • Vuokrauksen tiedot
  • Todennettu ja sovittu palautus aikataulu
    Autolevi perii proviisioperusteisen maksun vuokrauksesta.

Varaaminen ja vuokraukset

 • Voiko itse valita kenelle vuokraan autoni?

  Tämä on Autolevin periaate. Haluamme omistajien vuokraavan ajoneuvoaan vain henkilöille keille he itse haluavat. Mikäli henkilö vaikuttaa epäilyttävältä, suosittelemme suoraan hylkäämään varauspyynnön. Kun rekisteröidyt käyttäjäksi, Autolevi ei erikseen velvoita vuokraamaan ajoneuvoa.
 • Miten voin varautua ajettujen kilometrien määrään vuokrauksen aikana?

  Mikäli haluat erikseen rajoittaa ajokilometrejä vuokrauksen aikana, suosittelemme mainitsemaan rajoituksista ilmoituksessaAjettuja kilometrejä on syytä seurata ajokilometri mittaria nollaamalla se vuokrauksen alkaessa.
 • Mitä asioista tulee huomioida ajoneuvon luovutuksessa ja vastaanottamisessa?

  Suosittelemme noudattamaan vuokraussopimuksessa mainittuja luovutus -sekä vastaanottoaikataulua. Noudattamalla sovittuja ehtoja, vältyt viimehetken muutoksista. Suosittelemme poistamaan kaikki henkilökohtaiset tavarta autonsa ja pitämään sen siistinä vuokrauksen aikana. Siististä ajoneuvosta on on helpompaa nauttia. Kehotamme pitämään tankkia joko täynnä, puolillaan tai neljäsosa täynnä. Tämä helpottaa polttoaineen korvaamista vuorauksen jälkeen.    
 • Ajoneuvon luovutus vuokrauksen jälkeen:

  Tarkista ajoneuvon kunto, ja varmistu sen olevan samassa kunnossa kuin vuokrauksen alussa. Huomioithan tarkastaessasi myös auton kunnon sisältä. Huomioi , että polttoaine on korvattu sovitulla menettelyllä ja kilometrilukema on pysynyt sovittujen kilometri rajoitusten sisällä. Mikäli ongelmia esiintyy- esimerkiksi polttoainetta ei ole korvattu tai ajokilometrit ovat ylittyneet, olethan yhteydessä Autoleviin. Käymme tilanteen läpi ja etsimme siihen ratkaisun. info@autolevi.fi
 • Miten voin perua varaukseni?

  Ajoneuvon omistajalla on oikeus peruutta varaus aina siihen saakka kunnen vuokraaja on maksanut varauksen. Maksun jälkeen vuokrausta ei ole mahdollista peruuttaa.  

Auton vuokraajille

Autolevin hyödyt

 • Millaisiin ongelmiin Autolevi tuo ratkaisuja?

  Autolevin yhditää ajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Jos tarvitset ajoneuvoa, löydät sopivan juuri sinun tarpeisiimme valikoimastammeMikäli sinulla on ajoneuvoavoit tarjota sen vuokralle käyttämällä palveluamme. 

Edellytykset vuokraajalle

 • Mitä edellytyksiä ja ehtoja vuokraajan tulee täyttää, jotta voin vuokrata ajoneuvoja Autolevistä?

  Ajoneuvon omistajalla on aina täysi oikeus olla vuokraamatta ajoneuvoaan, mutta yleisten ehtojen tulee täyttyä jotta varaukset voidaan hyväksyä. Esteitä palvelun käytölle:
  • Ei voimassa oleva ajo-oikeus.
  • Merkittävät liikenne onnettomuuden, jotka esiintyvät kuljettajan ajotiedoissa.
     
 • Mitkä tekijät voivat vaarantaa palvelun käytön tulevaisuudessa?

  Lista esimerkkitapauksista, mikä voi vaikuttaa oikeuteen vuokrata ajoneuvoja palvelussamme.
  • Todettu ylinopues 21km/h
  • Ajoneuvon vahingoittaminen vuokrauksen aikana.
  • Jos ajoneuvo ei käytetä osoitettuihin tarkoituksiin
  • Poistuminen onnettomuuspaikalta
  • Huolimaton ajaminen
  • Liikennesääntöjen rikkominen
  • Poliisin pakeneminen
  • Ilkivalta ja ehtojen noudattamatta jättäminen.

Liittyminen

 • Miten liittyä?

  Valitse rekisteröidy ja täytä tarvittavat tiedot ja tilisi on luoto. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostin, mikä sisältää tilin aktivoimislinkin. Seuraa ohjeita ja aktivoi tilisi. Rekisteröityminen ja jäsenyys on aina ilmaista. Kun rekisteröityminen on valmis voit heti aloittaa ajoneuvojen vuokraamisen.
 • Miksi minun tulisi käyttää Autoleviä?

  Kyllä, ajoneuvon vuokrauspalveluita on tarjolla Suomessa. Autolevin edut verrattuna perintesiin autovuokrauspalveluihin:
  • Ei takuumaksuja
  • Vuokrausprosessi on helppo ja miellyttävää
  • Laaja valikoima ajoneuvoja lähelläsi
  • Joustavuus
  • Edullinen hinnottelu
 • Maksaako rekisteröityminen tai jäsenyys?

  Rekisteröityminen ja jäsenyys Autolevissä on ilmaista. Emme peri mitään juoksevia tai kuukausittaisia kustannuksa. Maksa ainoastaan vuokraamisesta.
 • Millaisiin ongelmiin Autolevi tarjoaa ratkaisua?

  Autolevi yhdistää ajoneuvon omistajia sekä ajoneuvojen lainaajaia. Mikäli tarvitset ajoneuvoja, löydä tarpeisiisi sopiva valikoimastamme. Mikäli olet ajoneuvon omistaja, voit tarjota ajoneuvosi vuokralle silloin kun et tarvitse sitä itse.

Maksaminen ja hinnat

 • Tarvitseeko minun maksaa varaus ennen vai jälkeen vuokrauksen ?

  Mikäli ajoneuvon omistaja hyväksyy varauksesi, lähetämme maksutiedot vuokraajalle heti. Maksaminen on edellytys vuokrauksen alkamiselle.
 • Millä maksutavoilla voin maksaa?

  Tarjoamme pankkien välisen maksunliikenteen sekä yleisimmät luottokortit. Tulevaisuudessa tulemme tarjoamaan lisää maksutapoja.
 • Kuinka paljon ajoneuvon vuokraus maksaa?

  Jokainen ajoneuvon omistaja määrittelee vuokraushinnan itsenäisesti. Tarjoamme ajoneuvoja hyvin eri hintaluokissa. Edullisimmat hinnat alkavat 3€/tunti, 20€/päivä, 80€/viikko ja 200€/kuukausi. Samalla palvelussa on mahdollista vuokrata kalliimpia ajoneuvoja. Lisäksi maksat kulutetusta polttoaineesta.
 • Milloin kyseessä on tunti -vai päiväkohtainen hinnoittelu?

  Auton omistajan tulee eritellä päivävuokra, tunti, viikko sekä kuukausihinta. Mikäli ajoneuvon tuntihinta on 5 euroa ja ajoneuvoa vuorataan enemmän kuin 6 tuntia, katsotaan vuokraus päivähinnan mukaisesti.
 • Voinko maksaa vuokrauksen käteisellä?

  Autolevi hyväksyy vain pankkien väliset rahansiirrot maksuvälineenä sekä yleisimmät luottokortit.
 • Voinko hinnoista neuvotella?

  Palvelussa esitetyt hinnat ovat lopullisia ja niistä neuvotteleminen ei ole mahdollista. Ajoneuvon omistaja asettaa hinnan, mikä on pysyvä kustannus vuokraukselle.

Miten Autolevi toimii?

 • Voinko vuokrata leasing ajoneuvon?

  Autolevissä on täysin mahdollista vuokrata leasing ajoneuvoja. Mikäli leasing yhtiö ei mahdollista vuokrausta Autolevin kautta, suosittelemme vaihtamaan leasing yhtiötäVoit myös uudelleen neuvotella sopimuksesta leasingin tarjoajan kanssa varmistaaksesi sallitun vuokraamisen palvelussamme.
 • Kuka vastaa polttoaineesta?

  Polttoaineen korvaamisen määrittää ajoneuvon omistaja,  joko tankki täynnä, puolillaan tai tyhjillään. Polttoaine käytäntö on eritelty ajoneuvon omistajan tietoihin. Ajoneuvo tulee palauttaa tankkattuna määrällä, mikä on kuluttettu ajoneuvon vuokrausaikana. Kehotamme säilyttämään polttoaine kuitin ajoneuvon vuokrauksen jälkeen.
 • Kuinka monta kilometria saan ajaa vuokrauksen aikana?

  Ajokilometrejä ei merkitty vuokraukseen, ellei ajoneuvon omistaja erikseen ole maininnut maksimi määrästä. Mikäli ajokilometri rajoitus on merkitty, ylimääräiset kilometrit veloitetaan hintataulukon mukaisesti.
 • Milloin maksan vuokrakseni?

  Voit maksaa vuokrauksen heti kun ajoneuvon omistaja on hyväksynyt varauksesi. Lähetämme heti laskun kun varaus on hyväksytty. Lasku on maksettava erääntyvänä ajankohtana, jotta varaus on voimasssa.  Mikäli lasku ei ole maksettu ei vuokrausvaraus ole astunut voimaan.
 • Miten saan ajoneuvon käyttööni?

  Kun ajoneuvon omistaja on hyväksynyt varauksen ja olet suorittanut maksun Autolevi toimittaa ajoneuvon omistajan yhteystiedot. Voit olla yhteydessä ajoneuvon omistajaan ja sopia ajoneuvon luovutuksesta. Usein omistaja on merkinnyt luovutuspaikan tietoihinsa.
 • Mitä varaus tarkoittaa?

  Varaus tarkoittaa seuraavaa:
  • Olet suorittanut varauskyselyn ajoneuvon omistajalle.
  • Ajoneuvon omistaja on hyväksynyt varauksesi
  • Olet maksanut varauksen.
 • Miten voin tehdä varauksen?

  Se on helppoa! Mene osoitteeseen  http://autolevi.fi
  • Valitse rekisteröidy ylhäältä oikealta etusivulta. Täytä tarvittavat tiedot ja aktivoi tilisi. Lähetämme linkin aktivoinnin viimeiseen vaiheeseen ilmoitettuun sähköposti osoiteeseen.
  • Löydä sopiva ajoneuvo.
  • Saadaksesi lisätietoja sopivasta ajoneuvosta, paina ajoneuvoa tarkastellaksi tietoja.
  • Lisätiedoista käy ilmi sopiiko ajoneuvo käyttätarkoitukseesi.
  • Suorittaaksesi varauksen loppuun, valitse tee varaus ja odota ajoneuvon omistajan vahvistusta.
 • Kuinka nopeasti saan vastauksen varauskyselyyni?

  Varauskyselyyn vastaaminen riippuu ajoneuvon omistajasta. Kun Autolevi on hyväksynyt ajoneuvon vuokraajan palvelunkäyttäjäksi, lähetämme heti kyselyn varauksesta ajoneuvon omistajalle. Keskiverto vastaus varauskyselyyn on muutama tunti, mutta esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin vastausajat voivat olla pidempiä. Vastausta on syytä odota ainakin yhden vuorokauden ajan.

Vakuutus

 • Tarjoaako Autolevi vakuutuksen vuokrauksen ajaksi?

  Työstämme tällä hetkellä koko vuokrausprosessin kattavaa vakuutusta kaikille ajoneuvoillemme palvelussa. Valitettavasti emme vielä tarjoa vakuutuksia. Teemme aktiivista työtä vakuutusratkaisun löytämiseksi asiakkaillemme.

Valitukset

 • Omistaja ilmoitti, että vuokraaja on vahingoittanut ajoneuvoa. Miten vuokraajan tulee toimia?

  Vuokrauksen aikana olet itse vastuussa ajoneuvoon kohdistuneista vahingoista. Mikäli ajoneuvossa tapahtuu vahinkoa vuokrauksen aikana tulee vuokraajan selvittää tilanne viipymättä ajoneuvon omistajan kanssa. Mikäli tarvitset apua sovitteluun, olethan yhteydessä info@autolevi.fi.
 • Kuka on vastuussa sattuneista vahingoista vuokrauksen aikana?

  Ajoneuvo oli vahingoittunut tai viallinen ennen vuokrauksen alkamista, mistä omistaja ei ollut tietoinen. Tarkoittaako tämä, että vuokraaja on vastuussa sattuneesta vahingosta tai viasta? Luultavasti Kyllä, ellei omistaja tunnista sattunutta vahinkoa tai vikaa. Pyydämme tekemään tarkastuksen ajoneuvon kuntoon ennen vuokrauksen alkamista ja mahdollisesti ottamaan kuvia ajoneuvosta vuokrauksen alussa. Suosittelemme tekemään saman tarkastuksen ajoneuvoon vuokrauksen jälkeen. Lisäksi on syytä täyttää luovutussopimus, missä eritellään kunto. Mikäli kunnossa esiintyy ongelmia, suosittelemme selvittämään tilanteen omistajan kanssa. Muissa tapauksissa, olethan yhteydessä Autoleviin info@autolevi.fi.

Vuokrauksen aikana

 • Onko sallittua antaa kanssamatkustajieni ajaa vuokratulla ajoneuvolla?

  Ainoastaan vuokraaja joka on rekisteröitynyt Autolevin palveluun on oikeutettu ajamaan vuokrattua ajoneuvoa. Mikäli kanssamatkustajasi haluaa myös ajaa ajoneuvoa, tulee vuokraajan olla yhteydessä ajonevuvon omistajaan ja täyttää erillinen lomake, mikä oikeuttaa ajo-oikeuteen.
 • Mitä jos saan sakon ylinopeudesta tai virheellisestä pysköinnistä?

  Mikäli ilmoitat asiasta heti Autoleville, sinun ei tarvitse huolehtia asiasta. Voit lähettää sähköpostia sattuneesta sakosta osoitteeseen info@autolevi.fi. Aloitamme sovittelu prosessin sakon maksuperusteella yhdessä ajoneuvon omistajan kanssa. Emme aseta sakoista erillistä korvausvaatimuksia tai estoja palvelumme käyttäjilleMikäli Autolevi ei saa ilmoitusta sattuneesta sakosta, on viranomainen yhteydessä teihin asiasta Autolevillä on oikeus vaatia sopimussakkoa käyttäjältä jos ilmoitusvelvollisuus ei täyty.
 • Voinko saada hyvitystä vuokrauksestani, mikäli palautan ajoneuvon ennen vuokrauksen päättymistä?

  Valitettavasti hyvitys ajalta ennen vuokrauksen päättymistä ei ole mahdollista, ellei ajoneuvon omistaja erikseen hyväksy hyvitystä
 • Ovatko lemmikit sallittuja?

  Lemmikin kanssa matkustaminen on sallittua, mikäli ajoneuvon omistaja on erikseen maininnut ilmoituksessa sen sallituksi.
 • Miten voin pidentää sovittua vuokraustani kesken vuokrauksen?

  Pidentääksesi jo olemassa olevaa vuokrausta, täytyy vuokraajan tehdä uusi varaus palvelussamme. Aloitusajankohdaksi uuteen vuokraukseen katsomme voimassa olevan varauksen viimeisen päivän/tunnin sekä päättymiseksi uuden ajankohdan halutulle päättymiselle. Vuokraajan täytyy maksaa uusi vuokraus ennen uuden vuokrauksen alkamista. Mikäli vuokrauksien välissä ei ole aikaväliä, ajoneuvon lainaajan ei tarvitse palauttaa ajoneuvoa omistajalle ellei toisin ole sovittu. Esimerkiksi: Vuokraus ajoneuvolle 1. Lokakuuta klo 9.00- 12. Lokakuuta klo. 21.00. Mikäli tarvitse ajoneuvoa myös 12. Lokakuuta 21.00 alkaa uusi varaus 12. Lokakuuta 21.00.
×