Auton omistajille

Autolevin hyödyt

Autolevi yhdistää ajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Jos tarvitset ajoneuvoa, löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan valikoimastammeMikäli sinulla on ajoneuvo, joka seisoo tarpeettoman usein käyttämättömänä, voit tarjota sen vuokralle käyttämällä palveluamme. 

Hinnoittelu

Auton omistajan tulee eritellä päivävuokra sekä tunti-, viikko- sekä kuukausihinta. Mikäli ajoneuvon tuntihinta on 5 euroa ja ajoneuvoa vuorataan enemmän kuin 6 tuntia, katsotaan vuokraus päivähinnan mukaisesti.
Näin teet ilmoituksestasi houkuttelevamman ja saat nostettua päivittäisten vuokrauspyyntöjen määrää:
 • Suosittelemme hyvien kuvien käyttöä ilmoituksessa. Hyvin laaditut ilmoitukset, joissa kaikki tarpeelliset tiedot on merkittynä, nostavat päivittäisten vuokrauspyyntöjen määrää.
 • Ilmoitukseen kannattaa sisältää kattava kuvaus autostasi.
 • Hinnoittelussa suosittelemme seuraamaan muiden vastaavan auton omistajien hinnoittelua. Uutena vuokraajana kannustamme hinnan asettamista hieman alle vastaavien ilmoitusten, jotta saat ensimmäisen vuokrauksen. Kun autolla on ollut vuokraajia ja siitä on annettu palautetta, saa se enemmän kyselyitä.
 • Mainosta autoasi ystäville, naapureille ja kollegoille tai jaa ilmoituksesi esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa.
 • Nopea vastaaminen ja monien varausten hyväksyminen viestii hyvästä auton omistajasta. Tämä lisää autosi kiinnostavuutta ja nostaa päivittäisten vuokrauspyyntöjen määrää.
Asiakkaamme asettavat hintansa, josta Autolevi perii 25% palvelupalkkion. Esimerkiksi jos päiväkohtainen vuokraushinta on 50 euroa, tilitämme asiakkaalle 35 euroa. TIlitämme maksut asiakkaille kerran viikossa. Pankkiviiveen vuoksi rahan näkymiseen tililläsi voi mennä 2-4 päivää tilityksestä.
Edellytämme autonsa vuokraavia asiakkaita hinnoittelemaan vuokrauksen tunti-, päivä-, viikko- sekä kuukausikohtaisesti. Emme aseta ylä- tai alarajoitteita vuokraushinnoilleHinnoittelukysymyksissä voit olla myös yhteydessä Autoleviin info@autolevi.fi.
Ajoneuvon saatavuuden varmistaminen lisää vuokrauspyyntöjen saamista. Aina kun ajoneuvosi on vapaana vuokrattavaksi, muista pitää ilmoitus aktiivisena. Ajoneuvon hyvä kunto takaa hyvän palautteen, mikä lisää kyselyitä ja kiinnostusta.
Autolevin kautta saatu tulo katsotaan satunnaiseksi vuokratuotoksi. Verotus perustuu tämänhetkiseen verotuskantaan, jonka voit tarkistaa osoitteesta www.vero.fi. Vuokraustulo tulee ilmoittaa vuosittaiseen verotuspäätökseen ansaituksi vuokratuotoksi.
Tilitämme ajoneuvojen omistajien tuotot kerran viikossa. Maksujen kirjautuminen voi kestää pankkiviiveen vuoksi 2-4 päivää tilityksestä. Tilitys sisältää kaikki maksut asiakkaalle edellisen tilityksen ja uuden tilityksen väliseltä ajalta.

Liittyminen

Rekisteröityminen ja jäsenyys Autolevissä on ilmaista. Emme peri mitään juoksevia tai kuukausittaisia kustannuksia. Maksat ainoastaan vuokraamisesta.
Valitse rekisteröidy ja täytä tarvittavat tiedot. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostin, joka sisältää tilin aktivoimislinkin. Seuraa ohjeita ja aktivoi tilisi. Rekisteröityminen ja jäsenyys on aina ilmaista. Kun rekisteröityminen on valmis, voit heti aloittaa ajoneuvojen vuokraamisen.
Voit vuokrata ajoneuvoasi monista syistä.  Ensinnäkin autat muita tilanteissa, joissa he tarvitsevat ajoneuvoa. Ansaitset ylimääräistä joka kuukausi vuokraamalla ajoneuvosi. Voit jakaa mm. kiinteät omistuskustannukset (leasing, vakuutus- sekä pesukustannukset) vuokraamalla ajoneuvoasi. Vuokraa ajoneuvoasi kun et käytä sitä itse. Esimerkiksi jos perheesi omistuksessa on useampia ajoneuvoja, on yksi usein käyttämättömänä. Vuokraamalla edesautat vihreämpää elämäntyyliä hyödyntämällä olemassa olevia resursseja tehokkaammin.
Autolevin käyttö on kannattavaa. Autolevi hoitaa puolestasi vuokrausprosessin järjestelyt ja tuottaa sopimukset. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään! Ainoa tehtäväsi on avainten ja ajoneuvon luovutus sekä vastaanotto. Sinulla on täysi oikeus päättää milloin vuokraat ja kenelle. Kauttamme tavoitat parhaat vuokraajat. Varmennamme kaikkien käyttäjiemme henkilöllisyyden säilyttääksemme luottamuksen lainaajiemme välillä. Tallennamme vuokraushistorian sekä palautteet vuokrauksista. Takaamme, että olemme paras ratkaisu ajoneuvon vuokraukseen. Näet kaikkien vuokraajien tiedot ja palautteet sekä vuokraushistorian heidän profiilistaan. Vaikka jotain tapahtuisi vuokrauksen aikana, takaamme turvaa ajoneuvon omistajan ja vuokraajan välille sidotuilla sopimuksilla.    
Autolevi yhdistää ajoneuvon omistajat ja ajoneuvojen lainaajat. Mikäli olet ajoneuvon tarpeessa, löydät tarpeisiisi sopivan valikoimastamme. Mikäli olet ajoneuvon omistaja, voit tarjota ajoneuvosi vuokralle silloin kun et tarvitse sitä itse.

Luottamus ja turvallisuus

Tarkistamme kaikkien palvelun käyttäjien tiedot ja tunnistamme henkilöllisyydet. Mikäli havaitsemme käyttäjiemme tiedoissa puutteita tai epäkohtia, vaadimme niihin lisäselvitystä ennen palvelumme käytön aloittamista. Tarkastamme tietoja myös kolmansilta tahoilta muun muassa ajo-oikeuteen ja ajoneuvoihin liittyvissä asioissa.  Valvomme käyttäjiämme yhdessä Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin kanssa.

Minun ajoneuvo

Ajoneuvon vuokraaja on velvoitettu palauttamaan ajoneuvon siinä kunnossa, kun se on ollut vuokrauksen alkaessa. Polttoainetta tulee korvata sen verran, kun sitä on käytetty ajoneuvon ollessa vuokrattuna Autolevin kautta. Mikäli tankkauksessa ilmenee ongelmia, olethan yhteydessä info@autolevi.fi.
Palveluumme voi rekisteröidä kaikki Baltiassa ja Suomessa rekisteröidyt ajoneuvot
Mikäli mahdollista, älä pidä vuokraamassasi ajoneuvossa omia henkilökohtaisia tavaroitasi. Suosittelemme ajoneuvon siivoamista ja tyhjentämistä ennen vuokrauksen alkamista.
Voit valita seuraavista vaihtoehdoista. Puhdista lika tai korjauta aiheutunut haitta autosta ja säilytä kuitti. Olemme yhteydessä ajoneuvon vuokraajaan ja etsimme ratkaisun vahinkoon yhdessä. Mikäli vuokraaja ilmoittaa haitasta omistajalle, suosittelemme selvittämään tilanteen yhdessä. Haitasta voi olla lisäksi yhteydessä Autoleviin info@autolevi.fi. Sattuneista haitoista on hyvä myös mainita palautetta jättäessä. Huomauttava palaute saa usein vuokraajat kiinnittämään enemmän huomiota auton siistinä pitämiseen vuokrauksen aikana. Autolevi reagoi vahvasti haittatapauksiin ja teemmekin työtä jatkuvasti ylläpitääksemme luotettavaa vuokrausympäristöä.

Miten Autolevi toimii?

Autolevin tavoite on ollut luoda avoin ja ystävällinen verkosto ajoneuvojen vertaisvuokraukseen. Palvelumme lisää tyhjänpanttina seisovien ajoneuvojen käyttöastetta, jolloin yhä useamman ei tarvitse ostaa omaa autoa. Autolevin käyttäjänä siis alennat päästöjä ja edistät vihreämpää sekä ympäristöystävällisempää ajamista. Saavuttaaksemme tavoitteen, meille on tärkeää, että käyttäjämme noudattavat luotettavuutta vaalivia sääntöjämme ja edistävät niitä käyttäessään palveluamme. Auton omistajana pyydämme sinua: Vastaamaan varauksiin nopeasti Vastaamaan sähköposteihin ja puheluihin. Muina aikoina käyttäjät voivat olla hätätapauksissa yhteydessä 24h asiakaspalveluumme. Saapumaan ajoissa ajoneuvon luovutukseen ja palauttamiseen. Pitämään autosi hyvässä kunnossa ja puhtaana. Varmistamaan, että auton tarpeelliset paperit löytyvät ajoneuvosta sen ollessa vuokrattuna. Tarkastamaan vuokraajan henkilöllisyyden luovuttaessasi ajoneuvosi vuokraajalle. Antamaan vuokraajasta palautetta vuokrauksen jälkeen. Olemaan ystävällinen ja avulias!
Mikäli vuokraaja ei tunnu luotettavalta, sinulla on ajoneuvon omistajana aina oikeus kieltäytyä vuokraamasta.Liittyminen Autoleviin ei velvoita sinua vuokraamaan vasten tahtoasi.
Autolevi mahdollistaa turvallisen vuokauksen molemmille vuokauksen osapuolille. Taataksemme luotettavuuden: Tarkastamme liittymisen yhtedessä ajoneuvojen ajo-oikeuskelpoisuuden sekä vuokraajien ajo-oikeuden ja henkilöllisyyden. Teemme tarkastukset lisätäksemme luottamusta ja läpinäkyvyyttä käyttäjiemme välillä palvelussamme. Ajoneuvon omistajalla on velvollisuus tarkastaa vuokraajan henkilöllisyys ajoneuvon luovutustilanteessa. Mikäli vuokraajalla ei ole esittää ajo-oikeutta varmentavaa dokumenttia, on ajoneuvon omistajalla oikeus vetäytyä vuokraussopimuksesta ja olla luovuttamatta ajoneuvoa. Tarjoamme kattavat sopimukset vuokraajan ja ajoneuvon omistajan välille turvataksemme vuokrauksen.  
Mikäli vuokrausaikana ajoneuvon vuokraaja haluaa pidentää vuokrausta, täytyy hänen tehdä uusi varauskysely. Ajoneuvon omistajana sinun ei tarvitse hyväksyä uutta varausta. Tapauksissa, joissa uusi varauskysely hyväksytään ja ajoneuvoa ei palauteta vuokrausten välissä, ei tarvitse erikseen tehdä uutta luovutussopimusta.
Autolevi on luotu ajoneuvon omistajille markkinapaikaksi, jossa oman ajoneuvon voi vuokrata silloin, kun sille ei ole itselle käyttöä. Toisaalta on paljon ihmisiä, jotka eivät omista omaa ajoneuvoa, mutta tarvitsevat toisinaan sellaisen lainaan. Autolevi tuo tarpeet yhteen luoden ratkaisuja järkevällä tavalla. Lisätietoja info@autolevi.fi.  
Autolevissä on täysin mahdollista vuokrata leasing-ajoneuvoja. Mikäli leasing-yhtiö ei mahdollista vuokrausta Autolevin kautta, suosittelemme vaihtamaan yhtiötäVoit myös uudelleen neuvotella sopimuksesta leasingin-tarjoajan kanssa varmistaaksesi sallitun vuokraamisen palvelussamme.
Autolevi ei edellytä vakuuksia ajoneuvojen vuokraamiselle. Ehdot ja vakuudet eivät muutu, jollei ajoneuvon omistaja itse aseta erityisiä ehtoja ajoneuvonsa vuokraamiselle. Mikäli haluat asettaa vakuuksia, ole yhteydessä info@autolevi.com

Rekisteröinti

Hyväksymme palveluumme kaikenlaisia Suomessa rekisteröityjä ja katsastettuja ajoneuvoja, joista on asianmukaisesti maksettu verot ja joilla on voimassaoleva vakuutus. Autolevi tarkastaa kaikkien palveluun ilmoitettujen ajoneuvojen taustat varmistaakseen, että ne vastaavat ilmoitettuja tietoja. Palvelussamme on henkilöautoja, avoautoja, lava-autoja, pakettiautoja, moottoripyöriä, mopoja, peräkärryjä, minibusseja sekä limusiineja.
Mikäli haluat poistaa ajoneuvosi pysyvästi palvelusta, voit tehdä sen omassa profiilissasi ohjauspaneelissa. Mikäli ajoneuvon omistajalla ei ole aikomusta vuokrata ajoneuvoa tulevina kuukausina tai ajoneuvo sijaitsee Suomen rajojen ulkopuolella, ilmoitathan asiasta info@autolevi.fi niin aktivoimme väliaikaisen vuokrauksen eston. Kun haluat palauttaa ajoneuvosi vuokraukseen, otathan uudelleen yhteyttä Autoleviin
Ajoneuvon rekisteröiminen on helppoa ja vaivatonta. Mikäli et ole rekisteröitynyt Autolevin palveluun, paina rekisteröidy. Kun olet rekisteröitynyt, saat sähköpostiisi aktivointilinkin. Aktivoinnin jälkeen palaa profiiliisi ja lisää ajoneuvo. Autolevi tarkastaa jätetyn ilmoituksen. Hyväksymisen jälkeen ajoneuvosi on julkaistu palvelussa ja valmis vuokrattavaksi.

Vakuutus

Jokainen vakuutus on erilainen. Jonkin verran autovakuutuksiin kuuluu vuosittain 30 päivän vuokrausturva. Pyydä vakuutusyhtiöltä tarjous koskien auton vuokraamista eteenpäin muille käyttäjille.
Mikäli ajoneuvon vuokraaja joutuu onnettomuuteen ja aiheuttaa vahinkoa ajoneuvolle, on syytä ensitilassa tarkistaa vakuutusyhtiöstä korvausmahdollisuus. Mikäli vakuutusyhtiö ei ole korvausvelvollinen, sopimuksen mukaan ajoneuvon omistaja vastaa ajoneuvoon kohdistuneista vaurioista ja niiden maksuistaTyöskentelemme jatkuvasti ratkaistaksemme vakuutusasian, jotta Autolevi pystyy kattamaan mahdolliset tapahtuneet vahingot.

Valitukset

Voit valita seuraavista vaihtoehdoista. Voit korjauttaa rikkoutuneet osat itsenäisesti, mutta muista kuitenkin säilyttää kuitti. On hyvä informoida ajoneuvon omistajaa, jotta ongelmat voidaan selvittää yhdessä ja tapauskohtaisesti jakaa mahdollisia syntyneitä kustannuksia. Ajoneuvon vuokraaja on sitoutunut selvittämään sekä hoitamaan ajoneuvoon kohdistuvat vauriot välittömästi. Mikäli vuokraaja tai ajoneuvon omistaja on laiminlyönyt ajoneuvon kuntoa tai ei ole muuten suoriutunut ajonuevon lainaamisesta hyvin, on syytä jättää arvostelu ja mainita tapahtuneista haitoista. Autolevi reagoi myös tilanteisiin, joissa ajoneuvon vuokraamisessa on ilmennyt ongelmia. Suosittelemme myös ilmoittamaan erikseen tapahtuneesta haitasta sähköpostitse info@autolevi.fi.
Voimme selvittää asian ajoneuvon vuokranneen osapuolen kanssa. Sopimuksen mukaan sakkoon johtavista tai johtaneista tapauksista on ilmoitettava Autoleville. Mikäli saat sakon, otathan viipymättä yhteyden sähköpostilla osoitteeseen info@autolevi.fi Avustamme tapauksen kanssa, ja olemme tarvittaessa yhteydessä viranomaisiin tapauksen selvittämiseksi. Mikäli sakkoon johtaneista tapauksista ei ilmoiteta, on Autolevillä oikeus vaatia korvausta ilmoittamatta jättämisestä. Korvauksen summasta suoritamme 50% ajoneuvon omistajalle ja toisen 50% pidätämme Autoleville aiheutuneesta vaivasta.
Ajoneuvon omistaja ja vuokraaja voivat pidentää vuokrausaikaa uudella varauksella. Autoleville on ilmoitettava pidennetystä vuokrauksesta. Mikäli ajoneuvo palautetaan myöhässä, olethan yhteydessä kaikissa tapauksissa info@autolevi.fi. Ilmoitathan seuraavat tiedot:
 • Vuokraajan nimi
 • Vuokrauksen tiedot
 • Todennettu ja sovittu palautusaikataulu
  Autolevi perii provisioperusteisen maksun vuokrauksesta.

Varaaminen ja vuokraukset

Tämä on Autolevin periaate. Omistajilla on täysi päätäntävalta siitä, kenelle ajoneuvonsa vuokraavat. Mikäli vuokrauspyynnön lähettänyt henkilö vaikuttaa epäilyttävältä, suosittelemme suoraan hylkäämään varauspyynnön. Kun rekisteröidyt käyttäjäksi, Autolevi ei erikseen velvoita vuokraamaan ajoneuvoa.
Mikäli haluat erikseen rajoittaa ajokilometrejä vuokrauksen aikana, suosittelemme mainitsemaan rajoituksista ilmoituksessaAjettuja kilometrejä on syytä seurata nollaamalla mittari vuokrauksen alkaessa.
Suosittelemme noudattamaan vuokraussopimuksessa mainittua luovutus- ja vastaanottoaikataulua. Noudattamalla sovittuja ehtoja vältyt viime hetken muutoksilta. Muistathan ottaa kaikki henkilökohtaiset tavarasi autosta mukaan ja pitämään auton siistinä vuokrauksen aikana. Siististä ajoneuvosta on helpompi nauttia. Kehotamme pitämään tankkia joko täynnä, puolillaan tai "varttitankilla". Tämä helpottaa polttoaineen korvaamista vuorauksen jälkeen.    
Varmista, että ajoneuvo on samassa kunnossa kuin vuokrauksen alussa. Muista tarkistaa auton kunto myös sisäpuolelta. Tarkista, että polttoaine on korvattu sovitulla menettelyllä ja kilometrilukema on pysynyt sovittujen kilometrirajoitusten sisällä. Mikäli ongelmia esiintyy – esimerkiksi polttoainetta ei ole korvattu tai ajokilometrit ovat ylittyneet – olethan yhteydessä Autoleviin. Käymme tilanteen läpi ja etsimme siihen ratkaisun. info@autolevi.fi
Ajoneuvon omistajalla on oikeus peruuttaa varaus milloin tahansa siihen saakka, kunnes vuokraaja maksaa vuokrausmaksun. Jos olet vahvistanut vuokrauksen ja vuokraaja on jo maksanut sen, mutta haluaisit silti peruuttaa vuokrauksen jostain syystä, otathan huomioon seuraavat maksut: 1. Jos omistaja peruuttaa maksetun vuokrauksen vähintään 48 tuntia ennen vuokra-ajan alkua, peruutusmaksu on 50 euroa. 2. Jos omistaja peruuttaa maksetun vuokrauksen alle 48 tuntia ennen vuokra-ajan alkua, peruutusmaksu on 100 euroa. 3. Jos jostain syystä et saavu luovuttamaan autoa tai vuokraus peruuntuu johtuen autosi teknisestä ongelmasta tai auton kunnosta, joudut maksamaan sopimussakkona auton vuokrausta vastaavan hinnan tai vähintään 100 euroa. 4. Jos haluat peruuttaa vuokrauksen koska vuokraaja ei ole luotettava, et joudu maksamaan sopimussakkoa. Jos jostain syystä sinun täytyy perua tietyn autosi vuokraus mutta pystyt tarjoamaan vuokraajalle toisen vuokra-auton jonka hän hyväksyy, et joudu maksamaan peruutusmaksua tai sopimussakkoa.  

Auton vuokraajille

Autolevin hyödyt

Autolevi yhdistää ajoneuvojen omistajat ja vuokraajat. Jos tarvitset ajoneuvoa, löydät juuri sinun tarpeisiisi sopivan valikoimastammeMikäli sinulla on ajoneuvo, joka seisoo tarpeettoman usein käyttämättömänä, voit tarjota sen vuokralle käyttämällä palveluamme. 

Edellytykset vuokraajalle

Ajoneuvon omistajalla on aina täysi oikeus olla vuokraamatta ajoneuvoaan, mutta yleisten ehtojen tulee täyttyä, jotta varaukset voidaan hyväksyä. Esteitä palvelun käytölle:
 • Ei voimassa olevaa ajo-oikeutta.
 • Merkittävät liikenneonnettomuudet tai -rikkeet, jotka esiintyvät kuljettajan ajotiedoissa.
   
Lista esimerkkitapauksista, jotka voivat vaikuttaa oikeuteen vuokrata ajoneuvoja palvelussamme:
 • Todettu ylinopeus 21km/h
 • Ajoneuvon vahingoittaminen vuokrauksen aikana
 • Ajoneuvon käyttäminen muuhun kuin sille osoitettuihin tarkoituksiin
 • Poistuminen onnettomuuspaikalta
 • Huolimaton ajaminen
 • Liikennesääntöjen rikkominen
 • Poliiseilta pakeneminen
 • Ilkivalta ja ehtojen noudattamatta jättäminen.

Liittyminen

Valitse rekisteröidy ja täytä tarvittavat tiedot. Rekisteröitymisen jälkeen saat sähköpostin, joka sisältää tilin aktivoimislinkin. Seuraa ohjeita ja aktivoi tilisi. Rekisteröityminen ja jäsenyys on aina ilmaista. Kun rekisteröityminen on valmis, voit heti aloittaa ajoneuvojen vuokraamisen.
Autolevin edut verrattuna perinteisiin autonvuokrauspalveluihin:
 • Ei takuumaksuja
 • Vuokrausprosessi sujuu vaivattomasti ja miellyttävästi
 • Laaja valikoima ajoneuvoja lähelläsi
 • Joustavuus
 • Edullinen hinnottelu
Rekisteröityminen ja jäsenyys Autolevissä on ilmaista. Emme peri mitään juoksevia tai kuukausittaisia kustannuksa. Maksat ainoastaan vuokraamisesta.
Autolevi yhdistää ajoneuvon omistajat ja ajoneuvojen lainaajat. Mikäli olet ajoneuvon tarpeessa, löydät tarpeisiisi sopivan valikoimastamme. Mikäli olet ajoneuvon omistaja, voit tarjota ajoneuvosi vuokralle silloin kun et tarvitse sitä itse.

Maksaminen ja hinnat

Mikäli ajoneuvon omistaja hyväksyy varauksesi, lähetämme maksutiedot vuokraajalle heti. Maksaminen on edellytys vuokrauksen alkamiselle.
Tarjoamme pankkien välisen maksuliikenteen sekä yleisimmät luottokortit. Tulevaisuudessa tulemme tarjoamaan lisää maksutapoja.
Jokainen ajoneuvon omistaja määrittelee vuokraushinnan itsenäisesti. Tarjoamme ajoneuvoja hyvin eri hintaluokissa. Edullisimmat hinnat alkavat 3€/tunti, 20€/päivä, 80€/viikko ja 200€/kuukausi. Palvelussa on mahdollista vuokrata myös kalliimpia ajoneuvoja. Lisäksi maksat kulutetusta polttoaineesta.
Auton omistajan tulee eritellä päivävuokra sekä tunti-, viikko- ja kuukausihinta. Mikäli ajoneuvon tuntihinta on 5 euroa ja ajoneuvoa vuorataan kauemmin kuin 6 tuntia, katsotaan vuokraus päivähinnan mukaisesti.
Autolevi hyväksyy vain pankkien väliset rahansiirrot maksuvälineenä sekä yleisimmät luottokortit.
Palvelussa esitetyt hinnat ovat lopullisia ja niistä neuvotteleminen ei ole mahdollista. Ajoneuvon omistaja asettaa hinnan, joka on pysyvä kustannus vuokraukselle.

Miten Autolevi toimii?

Autolevissä on täysin mahdollista vuokrata leasing-ajoneuvoja. Mikäli leasing-yhtiö ei mahdollista vuokrausta Autolevin kautta, suosittelemme vaihtamaan yhtiötäVoit myös uudelleen neuvotella sopimuksesta leasingin-tarjoajan kanssa varmistaaksesi sallitun vuokraamisen palvelussamme.
Ajoneuvon omistaja päättää, vuokraako hän autonsa tankki täynnä, puolillaan vai tyhjillään. Polttoainekäytäntö on eritelty ajoneuvon omistajan tiedoissa. Ajoneuvo tulee palauttaa tankattuna sillä määrällä, mitä on vuokrausaikana kulutettu. Kehotamme säilyttämään vuokrauksen aikana kertyneet polttoainekuitit.
Ajokilometrejä ei vuokrauksessa ole määritelty, ellei ajoneuvon omistaja erikseen ole maininnut maksimi kilometrimäärää. Mikäli ajokilometrirajoitus on merkitty, ylimääräiset kilometrit veloitetaan hintataulukon mukaisesti.
Voit maksaa vuokrauksen heti kun ajoneuvon omistaja on hyväksynyt varauksesi. Lähetämme laskun heti, kun varaus on hyväksytty. Lasku on maksettava erääntyvänä ajankohtana, jotta varaus on voimasssa.  Mikäli laskua ei ole maksettu, ei vuokrausvaraus ole astunut voimaan.
Kun ajoneuvon omistaja on hyväksynyt varauksen ja olet suorittanut maksun, Autolevi toimittaa sinulle ajoneuvon omistajan yhteystiedot. Voit olla yhteydessä ajoneuvon omistajaan ja sopia ajoneuvon luovutuksesta. Usein omistaja on merkinnyt luovutuspaikan tietoihinsa.
Varaus tarkoittaa seuraavaa:
 • Olet suorittanut varauskyselyn ajoneuvon omistajalle
 • Ajoneuvon omistaja on hyväksynyt varauksesi
 • Olet maksanut varauksen.
Se on helppoa! Mene osoitteeseen  http://autolevi.fi
 • Valitse "rekisteröidy" ylhäältä oikealta etusivulta. Täytä tarvittavat tiedot ja aktivoi tilisi. Lähetämme linkin aktivoinnin viimeiseen vaiheeseen ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.
 • Etsi sopiva ajoneuvo.
 • Saadaksesi lisätietoja sopivasta ajoneuvosta, klikkaa ajoneuvoa.
 • Lisätiedoista käy ilmi, sopiiko ajoneuvo käyttötarkoitukseesi.
 • Suorittaaksesi varauksen loppuun, valitse "tee varaus" ja odota ajoneuvon omistajan vahvistusta.
Varauskyselyyn vastaaminen riippuu ajoneuvon omistajasta. Kun Autolevi on hyväksynyt ajoneuvon vuokraajan palvelun käyttäjäksi, lähetämme heti kyselyn varauksesta ajoneuvon omistajalle. Varauskyselyyn vastaamiseen kuluu keskimäärin muutama tunti, mutta esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin vastausajat voivat olla pidempiä. Vastausta on syytä odottaa ainakin yhden vuorokauden ajan.
Huomaathan, että varaus ei sido sinua tai auton omistajaa ennen kuin se on maksettu. Varaus peruutetaan 24 tuntia auton omistajan vahvistuksen jälkeen, mikäli et ole maksanut varausmaksua. Voit peruuttaa varauksen, jonka olet jo maksanut seuraavien ehtojen mukaisesti: 1. Voit peruuttaa varauksen ilman lisäkuluja 4 tunnin sisällä maksusta. 2. Jos peruutat maksetun varauksen yli 4 tunnin kuluttua, mutta kuitenkin vähintään 48 tuntia ennen varauksen alkua, palautetaan varauksen kokonaishinnasta 75%. 3. Jos peruutat maksetun varauksen yli 4 tunnin kuluttua ja varauksen alkuun on alle 48 tuntia, saat varausmaksun palautuksen 4. vuokrapäivästä alkaen täysimääräisenä. 4. Jos jostain syystä et saavu hakemaan autoa, vuokramaksua ei palauteta. Jos haluat perua maksetun vuokrauksen, teethän niin vuokrausten sivulla käyttäen Peruuta-painiketta. Maksamme ylläolevien sääntöjen mukaisen vuokranpalautuksen pankkitilille, joka on liitetty käyttäjätiliisi.

Vakuutus

Työstämme tällä hetkellä koko vuokrausprosessin kattavaa vakuutusta kaikille ajoneuvoillemme palvelussa. Valitettavasti emme vielä tarjoa vakuutuksia. Teemme aktiivista työtä vakuutusratkaisun löytämiseksi asiakkaillemme.

Valitukset

Vuokrauksen aikana olet itse vastuussa ajoneuvoon kohdistuneista vahingoista. Mikäli ajoneuvolle tapahtuu vahinkoa vuokrauksen aikana, tulee vuokraajan selvittää tilanne viipymättä ajoneuvon omistajan kanssa. Mikäli tarvitset apua sovitteluun, olethan yhteydessä info@autolevi.fi.
Ajoneuvo oli vahingoittunut tai viallinen ennen vuokrauksen alkamista, mistä omistaja ei ollut tietoinen. Tarkoittaako tämä, että vuokraaja on vastuussa sattuneesta vahingosta tai viasta? Luultavasti Kyllä, ellei omistaja tunnista sattunutta vahinkoa tai vikaa. Pyydämme tekemään tarkastuksen ajoneuvon kuntoon ennen vuokrauksen alkamista ja mahdollisesti ottamaan kuvia ajoneuvosta vuokrauksen alussa. Suosittelemme tekemään saman tarkastuksen ajoneuvoon vuokrauksen jälkeen. Lisäksi on syytä täyttää luovutussopimus, missä eritellään kunto. Mikäli kunnossa esiintyy ongelmia, suosittelemme selvittämään tilanteen omistajan kanssa. Muissa tapauksissa, olethan yhteydessä Autoleviin info@autolevi.fi.

Vuokrauksen aikana

Ainoastaan vuokraaja, joka on rekisteröitynyt Autolevin palveluun, on oikeutettu ajamaan vuokrattua ajoneuvoa. Mikäli kanssamatkustajasi haluaa myös ajaa ajoneuvoa, tulee vuokraajan olla yhteydessä ajoneuvon omistajaan ja täyttää erillinen lomake, joka oikeuttaa ajo-oikeuteen.
Mikäli ilmoitat asiasta heti Autoleville, sinun ei tarvitse huolehtia asiasta. Voit lähettää sähköpostia sattuneesta sakosta osoitteeseen info@autolevi.fi. Aloitamme sovitteluprosessin sakon maksuperusteella yhdessä ajoneuvon omistajan kanssa. Emme aseta sakoista erillisiä korvausvaatimuksia tai estoja palvelumme käyttäjilleMikäli Autolevi ei saa ilmoitusta sattuneesta sakosta, on viranomainen yhteydessä teihin asiastaAutolevillä on oikeus vaatia sopimussakkoa käyttäjältä, jos ilmoitusvelvollisuus ei täyty.
Valitettavasti hyvitys ajalta ennen vuokrauksen päättymistä ei ole mahdollista, ellei ajoneuvon omistaja erikseen hyväksy hyvitystä
Lemmikin kanssa matkustaminen on sallittua, mikäli ajoneuvon omistaja on erikseen maininnut ilmoituksessa sen sallituksi.
Pidentääksesi jo olemassa olevaa vuokrausta, täytyy vuokraajan tehdä uusi varaus palvelussamme. Aloitusajankohdaksi uuteen vuokraukseen katsomme voimassa olevan varauksen viimeisen päivän/tunnin sekä päättymiseksi uuden ajankohdan halutulle päättymiselle. Vuokraajan täytyy maksaa uusi vuokraus ennen uuden vuokrauksen alkamista. Mikäli vuokrausten välissä ei ole aikaväliä, ajoneuvon lainaajan ei tarvitse palauttaa ajoneuvoa omistajalle ellei toisin ole sovittu. Esimerkiksi: Vuokraus ajoneuvolle 1. lokakuuta klo 9.00 – 12. lokakuuta klo 21.00. Mikäli tarvitset ajoneuvoa myös 12. lokakuuta klo 21.00 jälkeen, alkaa uusi varaus 12. lokakuuta klo 21.00.
 

Miten palvelu toimii?

1. Lisää ajoneuvosi Autolevi-palveluun
2. Odota ensimmäistä varauspyyntöä
3. Sovi tapaaminen ajoneuvon vuokraajan kanssa
4. Nouda ajoneuvo vuokraajalta ja anna palautetta
1. Valitse sopiva ajoneuvo valikoimasta
2. Lähetä varauspyyntö ajoneuvon omistajalle
3. Sovi tapaaminen ajoneuvon omistajan kanssa ja aloita matkasi
4. Tankkaa, palauta ja vuokraa uudestaan!

Otsingu teostamiseks on vajalik märkida asukoht!

Saan aru ×