Miksi oman auton vuokraaminen kannattaa?

Auton omistaminen helpottaa arkea ja tuo mukavuutta elämään, mutta se on myös melko kallista. Autoon uppoaa asumiskustannusten jälkeen toiseksi eniten rahaa kuukaudessa. Mutta niin sen ei tarvitse olla. Autosta on myös mahdollista hyötyä rahallisesti, tai voit ainakin helpottaa siitä koituvia kustannuksia autoa vuokraamalla. Listasimme viisi syytä, miksi oman auton vuokraaminen kannattaa!

auton vuokraaminen autolevi suomi 2

1. Säästät kuukausikuluissa

Auton omistamisesta koituu kuukausittain kuluja esimerkiksi bensan, parkkimaksujen, vakuutuksen ja huoltokäyntien vuoksi. Näitä kuluja on mahdollista kompensoida autoa vuokraamalla. Jos esimerkiksi kuljet töihin autolla ja työpaikkasi sijaitsee kaupungin keskustassa, joudut todennäköisesti maksamaan parkista. Kalliiden parkkimaksujen pulittamisen sijaan voisit kompensoida kuluja vuokraamalla autoasi työpäiväsi ajaksi jollekin sitä päivällä tarvitsevalle.

2. Voit hankkia lisätienestejä

Kuukausikulujen kattamisen lisäksi autosi voi tuoda sinulle lisätienestejä. Keskimäärin auton omistaja ansaitsee Autolevin kautta noin 200 euroa kuukaudessa, mikä on mukava lisä kuukausituloihin. Tämä lisätienesti ehkä mahdollistaa jonkun unelmasi toteutumisen, oli se sitten etelän matka, kesämökin vuokraus tai uusi kulkuväline.

3. Autosi seisoo käyttämättömänä 92% ajasta

Tilastojen mukaan keskiverto auton omistaja käyttää autoaan kaksi tuntia päivässä. Loput 22 tuntia auto seisoo parkissa tyhjänpanttina. Kuukaudessa auto on siis käyttämättömänä 27 kokonaista päivää. Auton vuokraaminen turvallisen alustan kautta silloin kun et itse sitä tarvitse on paitsi käytännöllistä, myös kannattavaa.

auton vuokraaminen autolevi suomi

4. Edistät jakamistalouden hyötyjä

Autojen määrä kaupungeissa kasvaa jatkuvasti ja muodostuu päivä päivältä pahemmaksi ongelmaksi. Mitä enemmän autoja on, sitä enemmän on myös ruuhkaa ja ilmastosaasteita. Auton vertaisvuokrauksessa on kyse jo olemassaolevien resurssien hyödyntämisestä. Auton vuokraaminen mahdollistaa ajoneuvon käytön tarvittaessa ja poistaa siten tarpeen ostaa oma. Jakamalla autosi toisten kanssa autat vähentämään ruuhkia ja autoilusta koituvia päästöjä, kun autoja on liikenteessä vähemmän.

5. Tapaat uusia ihmisiä

Jakamistalous kasvattaa suosiotaan tietoisuuden kasvaessa ja palvelutarjonnan monipuolistuessa. Lähitulevaisuudessa kenen tahansa naapurustosta löytyy auto, jota saa tarpeen vaatiessa lainata korvausta vastaan. Auton omistajana sinulla on mahdollisuus tavata uusia, samalla alueella asuvia ihmisiä vuokraamisen kautta. Ken tietää, vaikka tutustuisitte naapureidesi kanssa paremminkin?

Oman auton vuokraamista ei tarvitse jännittää. Autolevi tekee perusteellisen taustatutkimuksen jokaisesta palveluun rekisteröityvästä ihmisestä, ja auton omistaja ja vuokraaja allekirjoittavat virallisen sopimuksen vuokrauksesta. Sinulla on aina oikeus valita itse, kenelle autosi vuokraat ja olla hyväksymättä kaikkia vuokrauspyyntöjä. Me Autolevillä olemme tehneet kaikkemme tehdäksemme vuokrausalustastamme helppokäyttöisen ja ennen kaikkea turvallisen. Kokeile palvelua jo tänään!

 

Lisää auto rekisteriimme Selaa autoja

Autolevi on luotettava autojen vertaisvuokrauksen markkinapaikka.

Liity mukaan jo tänään!

Otsingu teostamiseks on vajalik märkida asukoht!

Saan aru ×